Nieuws!

5 redenen waarom investeren in vastgoed ook in 2020 een goede keuze is

Nu de beurzen voor uitdagende tijden staan en mensen meer tijd thuis doorbrengen, is het als investeerder interessant om vastgoed te bekijken. De bevolking in steden groeit nog steeds, maar het aanbod doet dat niet altijd. Als er al een effect op de woningprijzen komt in navolging van de coronacrisis, zal dit de normale tendensen van de markt volgen en dus eerder selectief zijn. Investeerders die kiezen voor een eigendom met goede locatie en de focus leggen op duurzaamheid, moeten zich geen zorgen maken, integendeel. Meer redenen nodig om te investeren in vastgoed? 

 

1. Hoge mate van financierbaarheid
Door het gunstig economische klimaat van de afgelopen jaren heeft u weinig eigen financiële middelen nodig om over te gaan tot de aankoop van vastgoed. Door het flexibel karakter en de multifunctionaliteit van een bedrijfspand is bedrijfsvastgoed makkelijk te verhuren. Door de lage interestvoeten is de periodieke kost lager dan de actuele huurkost. Dit betekent winst op geld dat de bank ter beschikking stelt en zo kan er een hefboomeffect verwacht worden op eigen inbreng.

2. Waardecreatie- en behoud

Een bedrijfsunit is flexibel in die zin dat ze erg veel invullingen kan krijgen en er veel activiteiten uitgevoerd kunnen worden, zonder grote ingrepen. Dat, samen met een functionele materialisatie, zorgt ervoor dat een bedrijfsunit over bijvoorbeeld 10 jaar zijn waarde nog steeds heeft behouden. Daarnaast zorgt een streng gemeenschappelijk parkmanagement voor waardebehoud. Dit management richt zich enerzijds op het behoud van een moderne infrastructuur van het bedrijvenpark en anderzijds op het kostenbesparend aspect dankzij de mede-eigendom van het park.

3. Huurmarkt

Daar waar prijzen blijven stijgen in de vastgoedmarkt treden ook meer mensen op die gaan huren. Dit is vooral een trend bij jonge mensen die een appartement gaan huren of jonge ondernemers die nog geen kapitaal hebben om een pand aan te kopen. Wanneer het over de residentiële markt gaat evolueren we naar een belevingscultuur eerder dan dat het belangrijk is om eigendom te bezitten en treden er ook termen op zoals Laas “Living as a service” die aansluiten bij de verhuurmarkt. 

4. Beheersbaarheid van investering 

Naast het feit dat de waarde van vastgoed behouden blijft door parkmanagement of gemeenschappelijk onderhoud, is onroerend goed een beheersbare investering. De beurs daarentegen is minder voorspelbaar en beïnvloedbaar door externe zaken. Het coronavirus is hier een goed voorbeeld van. Een appartement zal niet plots verdwijnen of instorten. Dat gevoel van controle is, zeker voor een beginnende investeerder met niet al te veel ervaring een goede keuze. 

 

5. Hoog rendement en BTW-aftrekbaarheid

Onroerend goed aankopen met een vennootschap heeft heel wat voordelen. Omdat de grond samen met de constructie wordt aangeboden, worden beiden verkocht onder BTW. Deze BTW is volledig aftrekbaar. Daarbovenop is het gebruikelijk om andere kosten (denk aan onroerende voorheffing of verzekering) door te rekenen aan de eindgebruiker.

Meer weten over investeren in bedrijfsvastgoed of residentieel vastgoed? Aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaande gegevens en wij bekijken graag de mogelijkheden met u. 

Bekijk hier nogmaals de 5 tips op een rijte en print ze af. 

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?